WBE zoekt Voorzitter

Vacature voorzitter Wildbeheereenheid Schouwen 
Vanwege het aanstaande vertrek van de huidige voorzitter is de Wildbeheereenheid Schouwen (WBE) op zoek naar een nieuwe onafhankelijk voorzitter (m/v) per medio april 2020. 

Wildbeheereenheid Schouwen
Een wildbeheereenheid is een vereniging van lokale jachthouders en jagers die uitvoering geeft aan verantwoord en duurzaam beheer van populaties van in het wild levende dieren, bestrijding van schadeveroorzakende dieren en jacht. 
De Wildbeheereenheid Schouwen is opgericht in 1983, heeft ongeveer 135 leden en donateurs en is statutair gevestigd in Burgh-Haamstede. Het totale werkgebied is ongeveer 6200 ha groot en dit betreft gronden gelegen in de gemeenten Schouwen-Duiveland en Veere.Het bestuur van de WBE Schouwen bestaat momenteel uit totaal 8 personen. 

Het dagelijks bestuur wordt gevormd door de secretaris, de penningmeester en de voorzitter. Ter ondersteuning van het bestuur is voor de uitvoering van de jacht, beheer en schadebestrijding op/van de verschillende diersoorten een faunacommissie ingesteld, bestaande uit 6 commissieleden. Het WBE bestuur komt minimaal 10 x per jaar bijeen en er is minimaal 1x per jaar een algemene ledenvergadering. 

Functieprofiel
Per april 2020 zoekt de WBE Schouwen een voorzitter (m/v), die met bestuurlijke ervaring in diverse gremia, waar belangen uiteenlopen, in staat is om die belangen bij elkaar te brengen en tot besluitvorming te komen.
Een ervaren, communicatief sterke bestuurder met een groot regionaal netwerk onder bestuurders, agrariërs en andere stakeholders. Iemand die zich onafhankelijk kan en moet opstellen en alle belangen evenwichtig afweegt, aan welke eigenschap het bestuur veel waarde hecht. Het is een pré  als hij/zij over goede contacten beschikt bij o.a. de provincie en de FBE en voorts een ruim netwerk kent met andere maatschappelijke organisaties, die op een of andere manier te maken hebben met de fauna in het buitengebied.

De WBE is daarom op zoek naar iemand die: van onbesproken gedrag is.geen conflicterende andere functies heeft.affiniteit heeft met en kennis heeft van jacht en wildbeheer. Niet praktiserend jager zijn, is geen bezwaar; heeft mogelijk zelfs voordelen.beschikt over een ruime bestuurlijke ervaring.teambuilder is om eenheid binnen de vereniging te stimuleren.goed kan luisteren en pas conclusies zal trekken en samenvattingen zal maken nadat alle meningen van de bestuurders tot uitdrukking gekomen en gewogen zijn.daartoe beschikt over het vermogen om inventief, creatief en soms improviserend te komen tot breed gedragen besluiten.beschikt over een sterk communicatief vermogen, niet alleen in woord en geschrift, maar vooral ook in intermenselijke relaties.bij voorkeur woonachtig op Schouwen-Duiveland.   

Aanbod en procedure

Bestuursleden ontvangen voor vergaderingen, representatieve bijeenkomsten en daaraan gerelateerde veldbezoeken geen vergoeding, wel voor ritten buiten Schouwen-Duiveland een reiskostenvergoeding. Een kleine vergoeding is, onder voorwaarden, bespreekbaar. 

Geïnteresseerden in deze functie kunnen dit tot 6 maart a.s. kenbaar maken door een email te sturen naar info@wbe-schouwen.nl. 

Ook kunnen wbe-relaties, die een zeer geschikte kandidaat-voorzitter denken te kennen, deze voordragen aan het WBE-stuur met het verzoek hem/haar (ook) uit te nodigen voor een kennismakingsgesprek. In de 2e week van maart vinden kennismakings- gesprekken plaats met een daartoe ingestelde commissie.

Daaraan nemen naast twee leden van de "werkgroep nieuwe voorzitter”, twee leden van het bestuur deel. Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kunt u contact opnemen met Huig Bode via 06-22437668. 

De wildbeheereenheid is de vereniging van lokale jachthouders en jagers die uitvoering geeft aan verantwoord en duurzaam wildbeheer.